Eyl

OKUL REHBER ÖĞRETMENİ TARAFINDAN 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE  VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE MOTİVASYON KONULU SEMİNER YAPILDI. ÖĞRENCİLERE GRUP REHBERLİĞİ ÇALIŞMASI İLE HEDEF BELİRLEME ÇALIŞMASI YAPILDI.

Eyl

Okul ile aile işbirliğini arttırmak, velilerin okula olan bağlarını arrtımak ve öğrenci davranış ve başarılarına olumlu katkıda bulunması için öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettik.

Eyl

Uyum haftasında okulumuza yeni gelen öğrencilerimize İlçe gençlik ve spor müdürlüğü ile beraber etkinlikler yapılarak hoşgeldin denildi. öğrenciler oyunlar oynadı ve birçok spor branşıyla tanıştı.

Haz

Öğrencilerimiz eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atmaları ve arkadaşları ile eğlenceli zaman geçirmeleri için MASAL PARK eğlence merkezine gittiler. Eğlence merkezinde sınırsız oyun hakları ile diledikleri gibi eğlendiler. Eğlence sonunda arkadaşları ile birlte yemek yediler. Geziye katılan öğretmenlerimize öğrencilerimizin hafızalarında güzel bir anı bırakmalarına yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz.

Haz

Bakanlığımızın Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında hayata geçirilen ''SİNEMAYA GİTMEYEN ÇOCUK KALMASIN'' projesi kapsamında okulumuzdaki öğrenciler Çarşamba Günü öğretmenlerle birlikte sinemaya gittiler. Sinema etkinliği sonrası öğrencilerle film hakkında sohbet edikerek hep birlikte yemek yediler. Bu gezi öğrenciler için hem eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atmaları hem de arkadaşlarıyla birlikte sinema kültürünü yaşamaları için oldukça önemlidir.

May

Okulumuz Türkçe öğretmeni BİLAL ÇALIK tarafından öğrencilere Düziçili  yazarYEŞİL BOZLAK tarafından kaleme alınan JÖH PÖH isimli eserler temin edildi. Belli bir zaman diliminde öğrencilerin bu kitapları okuması sağlandı. 0kuma etkinliği sonrası yazar Yeşil Bozlak okulumuza davet edilerek öğrencilerin kitapta geçen konularla ilgili merak ettikleri sorular konular cevaplandı. Söyleşi sonunda öğrenciler kitaplarını yazara imzalattılar. Etkinlik sonunda yazarımıza çiçeği okul müdür yardımcısı Hasan Mart tarafından verildi.

May

OKulumuz velierine Aile içi iletişim, ergenlik dönemi aile içi çatışmalar ve çözüm yolları ile ilgili bilgiler verildi. Uygulamalı etkinliklerle velilerin empati becerileri artırılarak çocuklarını daha iyi anlamalarına katkı sağlanmıştır. Velilere bu konuda broşür dağıtılmıştır.

Nis

BEN YAPTIM SEN DE YAPARSIN PROJESİ kapsamında daha önce mezun olan öğrencilerden Fen lisesi kazanan AYŞE NAZ GÖKÇELİ isimli öğrenci okulumuza Mart ayında gelmiştir. Nisan ayında ise BEYZA BÜYÜKMERT isimli öğrenci gelmiştir. bu öğrenciler geldiklerinde tüm8.sınıf öğrencileri ile bir toplantı yapıldı. Kendi ortaokul 8.sınıf sınav dönemindeki çalışma yöntemlerini, motivasyon kaynaklarını ve şimdi okudukları lisedeki serüvenlerini anlattı. Düzenli çalışmanın öneminden bahseden öğrenciler BEN YAPTIM SEN DE YAPABİLİRSİN diyerek öğrencilerimizi Liselere giriş sınavına çalışmaya motive etmiştir.

Mrt

ERGENLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI. BU DÖNEMDE MEYDANA GELEN FİZİKSEL, SOSYAL VE PSKİLOJİK DEĞİŞİMLER ANLATILDI. YETİŞKİN BİREY OLMA YOLUNDA ERGENLİK DÖNEMİNİN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ. AİLE, ARKADAŞ VE SOSYAL ÇEVRE İLE KURULAN İLETİŞİMİN BU DÖNEM ÜZERİNDEKİ ETKİSİNDEN BAHSEDİLDİ. ÖĞRENCİLERİN SORULARI CEVAPLANDI.

Mrt

Okul psikolojik danışmanı olarak liselere giriş sınavına yaklaşık 3 ay kala 8.sinif öğrencileri ile grup halinde motivasyon toplantıları yapılmıştır. Son dönemde verimli ders çalışma teknikleri, sınav anında dikkat edilmesi gerekenler, stres yönetimi ile ilgili bilgiler verilmiştir. Grup rehberliği 4 oturum şeklinde öğrencilerin son dönemi daha verimli geçirmeleri ve sınav hedeflerine uygun bir çalışma yöntemi ile devam etmeleri için planlanmıştır. Okulumuz öğrencilerinin daha verimli çalışmaları ve hedeflerine ulaşmaları için sınava kadar bireysel ve grup görüşmeleri devam edecektir.

Haz

Okulumuzda  21 Haziran - 2 Temmuz Arası Uygulanan Eğitim Öğretim ve Etkinliklerimizden Deney Yapma- Kitap Okuma - Spor etkinlikleri- Futbol Maçı - Akıl ve Zeka Oyunları gibi serbest zamanlı etkinliklerimizde eğlenceli vakit geçirdiler. Desteklerinden dolayı beden eğitimi öğretmenlerimiz Harun ÖZBAY ve Talip İŞÇİ, fen bilimleri öğretmeni Hilal BENLİOĞLU,  okul müdür yardımcımız Hasan MART ve müdürümüz Bilal ÇETİNKAYA'ya çok teşekkür ediyoruz.

Haz

Okul Tanıtım Faaliyetlerimiz Kapsamında Boyalı Atatürk İlkokulu ve Pirsultanlı 75. Yıl İlkokulunda 4. Sınıf Öğrencilerine Bilgilendirme Yapıldı. Bize bu fırsatı verdikleri için okul müdürlerine çok teşekkür ediyoruz.

Haz

Okul Tanıtım Faaliyetlerimiz Kapsamında Kurtbeyoğlu İlkokulunda 4. Sınıf Öğrencilerine Bilgilendirme Yapıldı. Bize bu fırsatı verdikleri için okul müdürlerine çok teşekkür ediyoruz.

Haz

Okul Tanıtım Faaliyetlerimiz Kapsamında İrfanlı ve Cumhuriyet İlkokullarında 4. Sınıf Öğrencilerine Bilgilendirme Yapıldı. Bize bu fırsatı verdikleri için okul müdürlerine çok teşekkür ediyoruz.

Haz

Okul Tanıtım Faaliyetlerimiz Kapsamında Yenice Haruniye, Şehit Mehmet Kıl ve Çotlu İlkokullarında 4. Sınıf Öğrencilerine Bilgilendirme Yapıldı.Bize bu fırsatı verdikleri için okul müdürlerine çok teşekkür ediyoruz.