Kas

Öğrencilerimiz Canva Programını kullanarak öğretmenleri için kutlama kartları hazırladılar.

Kas

Okulumuz öğretmeni Hatun Olgun tarafından başlatılan ve yurdumuz'da nöbet tutan öğretmenlerimiz katılımıyla devam eden "Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak"  projesi kapsamında öğrencilerle birlikte eski çoraplar dan bebek yaptık.

May

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Bilal ÇALIK'ın katkılarıyla 8.sınıf öğrencilerine liselere geçiş sınavına hazırlık çalışmaları için haftanın 3 günü seri denemeler yapılmkatadır. Öğrenciler bu denemelerle sınavda süre kontrolü, stres yönetimi konularında prova yapma imkanı buluyorlar.

May

Şehit Üsteğmen Yusuf Tunaboylu yatılı bölge ortaokulu öğretmenlerine okul idaresi tarafından ailelerinin de katılımıyla yemek etkinliği yapıldı. Bu etkinlik Yaşanılan 6 Şubat Maraş merkezli depremin yaratmış olduğu olumsuz duyguları ortadan kaldırarak okul olarak ile olma duygusuyla olumlu duygular oluşturması amaçlanmıştır. Tüm öğretmen ve ailelerinin katılımıyla keyifli bir yemek etkinliği yapılmıştır. Okul müdürü Yeşil Evliyaoğlu ve müdür yardımcılarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRETMENLERİ ÖĞRENCİLERİNE BALON VE PASTA ALARAK KUTLAMA YAPTILAR. BU GÜNÜN ÖNEMİ VE ANLAMI İLE İLGİL ÖĞRENCİLER İLE SOHBET ETTİLER.

Ara

Öğrencilerimizle birlikte Osmaniye kitap fuarına giderek kitap sevgisi ve ilgisi oluşturulması amaçlanmıştır. Yazarların yapmış olduğu söyleşi etkinliklerine katılarak sorular sorulmuştır. Fuar sonrası öğrencilerimizle yemek etkinliği yapılmıştır.

Ara

Matematik öğretmenimizin rehberliğinde öğrencilerimiz uzun bir süre önce araştırmalar yapmaya başladılar. Tüm türkiyede eş zamanlı yapılan bilgilendirme toplantısına katıldılar. 8 tane proje ile teknofestte biz de varız dediler.

Ekm

Okulumuz velilerden oluşturduğumuz 12 kişilik gruplarla veli eğitimleri yapılmaktadır. Yapılan eğitimlerde velilere etkili iletişim, anne baba tutumları, bilinçli teknoloji kullanımı, gelişim dönemi özellikleri ilkyardım konularında eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler sonunda velilerimiz sertifika almaktadirlar.

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖĞRETMENLERİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU PROGRAMLA TÜM OKULDA COŞKUYLA KUTLANDI.

Ekm

5.6.7 ve 8. sınıftaki öğrencilerimiz üçerli ve dörderli gruplara ayrıldı. Her gruptaki öğrenciler bu görüşmelere ara ara aileler de dahil edilerek hem başarılarını arttırmak hem de öğrencilerimizin bütünsel gelişimlerine katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Ekm

Okulumuzda yatılı kalan öğrencilerin sosyal duygusal gelişimlerini desteklemek için yemek saatinden sonra etkinlikler yapılmaktadır. Etkinliklerden biri de müzik dinletisi olarak yapılmıştır.

Ekm

Ana sınıfı öğrencilerine ''Huysuz Uğur Böceği'' isimli kitap okunarak öğrencilere olumlu davranışlar, nezaket kuralları ve öfke kontrolü ile ilgili konular konuşuldu. Kitap sonunda öğrencilere resim çizdirilerek olumlu davranışlar üzerinde sohbet edildi.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinden 8.sınıf öğrencisi Halil Mustafa isimli öğrencimize ev ziyareti yapılarak öğrencinin çalışma ortamı, çalışma planı ve kitapları incelenerek motivasyon konusunda destek olundu.

Ekm

Okulumuz Din Kültürü Ve Ahlak bilgisi öğretmeni tarafından hazırlanan programda öğrencilerin Mevlid Kandilinin anlamını anlamaları ve hissetmeleri için program yapılmıştır. Öğrencilere ikram edilen lokum ve hadis hediye kutusu ile program bitirilmiştir.

Ekm

Okulumuza gelen Çatak, Yeni Farsak ve Zindağı gibi uzak köylerden taşımalı gelen öğrencilerimize okula uyum, okul kültürü ile ilgili bilgiler verildi. Okulun bölümleri tanıtıldı.